به همت موسسه راهبردهای بازنشستگی صبا؛

جشنواره هفته پژوهش صندوق بازنشستگی کشوری برگزار شد

جشنواره هفته پژوهش صندوق بازنشستگی کشوری برگزار شد
صندوق بازنشستگی کشوری روز یکشنبه دوم دی ماه، میزبان پژوهشگران برتر کشور در حوزه‌های مرتبط با صندوق بازنشستگی کشوری بود. موسسه راهبردهای بازنشستگی صبا به عنوان نهاد پژوهشی و آموزشی صندوق بازنشستگی کشوری و عضو کمیته سیاستگذاری و کمیته علمی هفته پژوهش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از ارسال فراخوان برای تمامی پژوهشگران، اندیشکده‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری و دریافت و بررسی آثار ارسالی، در این جشنواره از برگزیدگان در سه بخش اجتماعی، اقتصادی و فناوری تقدیر به عمل آورد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، به نقل از روابط عمومی موسسه راهبردهای بازنشستگی صبا، «سیدامیرحسین جوزی» مدیرعامل موسسه صبا در ابتدای این مراسم ضمن تبریک هفته پژوهش اظهار داشت: ۴۳۲ اثر در این جشنواره برای موسسه صبا ارسال شد و پژوهشگران مختلفی در صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت‌های تابعه، آثار فاخری برای جشنواره برگزار کردند. صندوق بازنشستگی کشوری این قابلیت را داراست که با تعریف مسائل و مشکلات خود، بتواند چالش‌های خود را شناسایی کرده و آن را حل کند.
 
وی افزود: موسسه صبا در چنین جایگاهی برای صندوق بازنشستگی کشوری قرار دارد و می‌تواند در میان صندوق،‌ شرکت‌های تابعه، ذی‌نفعان و مردم چالش‌های موجود را به صورت تخصصی شناسایی کرده و به ارائه راه‌حل‌هایی مناسب بپردازد. ما در موسسه صبا علاقه‌مندیم این نقطه اثر را پررنگ‌تر دیده و میان تمامی پژوهشگران این حوزه پل ارتباطی برقرار کنیم. ما آمادگی این را داریم در سال آینده‌ی موسسه صبا، با پژوهشگران این حوزه چنین تعاملی داشته باشیم.

 

مدیرعامل موسسه صبا همچنین گفت: موسسه صبا با نظام‌نامه ابلاغ شده از جانب وزیر محترم به عنوان عضوی از شورای سیاسگذاری هفته پژوهش سال ۱۴۰۳ انتخاب شد و در این شورا شرکت کرد. دبیر این شورا نیز دبیر موسسه کار و تأمین اجتماعی بود و هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف را انجام می‌داد. تمامی زیرمجموعه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هفته پژوهش موظف به برگزاری فراخوان جهت دریافت آثار پژوهشی در حوزه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی  بودند. موسسه صبا نیز بر همین اساس فراخون ارسال آثار خود را در آبان‌ماه برای تمامی پژوهشگران و موسسات پژوهشی مرتبط با صندوق بازنشستگی کشوری ارسال کرد. پس از آن در سه بخش اجتماعی، اقتصادی و فناوری آثار گوناگونی برای این موسسه ارسال شد. در مجموع ۴۳۲ اثر در این فراخوان دریافت شد که در نوع خود کم‌نظیر بود. بیشترین آمار مشارکت در هفته پژوهش در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز به این موسسه اختصاص پیدا کرد. 

 

جوزی خاطرنشان کرد: پس از داوری اولیه آثار، در شورای پژوهشی موسسه که با حضور اساتید هیئت علمی دانشگاه برگزار شد، آثار ارسالی به صورت تخصصی بررسی شده و در نهایت انتخاب این آثار انجام شد. آثار برتر برای بررسی در بخش ملی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال شد. در بخش ملی نیز ده اثر توسط وزیر محترم تقدیر می‌شد که یکی از آثار ارسال شده موسسه صبا  در این بخش حائز رتبه برتر شد. اما در جشنواره مختص به صندوق بازنشستگی کشوری برگزیدگان شامل ۸ اثر در حوزه اجتماعی، ۵ اثر در حوزه اقتصادی و ۴ اثر حوزه فناوری هستند.

 

وی افزود: موسسه در یک سال گذشته در حوزه پژوهش اقدامات گوناگونی داشته است. چاپ کتاب‌ها و گزارش‌های سیاستی، فصل‌‌نامه‌ها و حمایت از  پایان‌نامه‌ها از جمله اقدامات این موسسه در حوزه صندوق بازنشستگی کشوری است. تدوین و انتشار چهار جلد سیاست‌نامه متناسب با آخرین دستاورد‌های جهانی در حوزه صندوق، چهار عنوان کتاب، بیش از ۱۰ گزارش سیاستی و مشارکت در تدوین دو شماره از فصلنامه اقتصادی صندوق در  ۱۰ ماه گذشته صورت گرفت که “صندوق بازنشستگی در آیینه برنامه هفتم توسعه”، “تغییرات ساختار سنی و سالخوردگی جمعیت و پیامدهای آن”، “فرصت‌ها و ظرفیت‌های توسعه اقتصاد دریا محور” و تجربه‌نگاری مدیران صندوق  با عنوان “پندهایی برای آینده ۲” از جمله این کتاب ها است.

 

سینا شیخی، معاون پژوهشی موسسه راهبردهای بازنشستگی صبا و یکی از داوران این جشنواره بیان کرد: در‌هم‌تنیدگی موضوعات اقتصادی و اجتماعی یکی از چالش‌های قضاوت داوران در این حوزه بود. در بررسی‌های اولیه داوران با در نظر گرفتن معیارهای اجتماعی و اقتصادی مشخص شد در یک سال اخیر پژوهش‌های فراوانی در حوزه اجتماعی صندوق بازنشستگی انجام شده است که حدود ۱۰۰ اثر پژوهشی، کتاب و پایان‌نامه را شامل می‌شود. مهم‌ترین موضوعاتی که  ما در پژوهش‌های مرتبط با صندوق بازنشستگی کشوری دریافت کردیم ناترازی صندوق و چالش‌های پارامتریک و سنی در حوزه بازنشستگی بود؛ اما پژوهش‌ها بیشتر در حوزه نظری قرار می‌گرفت و در حوزه سیاستگذاری با افت کمی قابل توجهی روبرو هستیم که نشان از عدم اتصال زیست‌بوم دانشی با زیست‌بوم سیاست‌پژوهی دارد. تقویت و طراحی پژوهش‌های سیاستگذارانه در این حوزه از راهبردهای ما در سال آینده پژوهشی خواهد بود.

 

وی افزود: در میان آثار فاخر ارسال شده در حوزه اجتماعی، پس از داوری هشت اثر انتخاب شدند. دو پژوهشگر برتر اجتماعی، یک بازنشسته شاخص در حوزه پژوهش، یک فصلنامه برتر و چهار اثر اجتماعی از میان بیش از صد اثر انتخاب شدند.

 

داوود صفاری، مدیرکل دفتر مطالعات اقتصادی صندوق بازنشستگی به عنوان یکی از داوران حوزه فناوری گفت:‌ در حیطه آثار ارسال شده در حوزه شرکت‌ها موضوعات رقابت پذیری، توسعه، نوآوری و سودآوری پژوهش‌ها واجد اهمیت بودند. در داوری‌‌ها نگاه کلیشه‌ای همیشگی وجود نداشت و اصلاح فرآیند تولید و کاهش بهای تمام شده برای شرکت‌ها اهمیت‌دار بودند.

 

محمد سلیمانی عضو هیئت‌علمی دانشگاه و یکی از داوران حوزه اقتصادی این جشنواره اظهار داشت:‌ آثار اقتصادی  ارسالی در سه گروه دسته‌بندی می‌شدند. دسته اول مجموعه‌ای از مسائل در حوزه کلان مسائل بودجه‌ای بودند که شامل ناترازی صندوق‌ها و راهکارها برای خروج از ناترازی می‌شدند. یک سوم از آثار دریافتی در دسته اول جای می‌گرفتند. دسته دوم شامل مدیریت ساختار صندوق، روابط صندوق و شرکت‌ها با تمرکز عمده روی بحث‌های حاکمیت شرکتی بودند و  دسته سوم نیز موضوعات مربوط به شرکت‌ها در قالب مقالات علمی بودند.

 

در ادامه این جشنواره نفرات اول بخش‌‌های اجتماعی، اقتصادی و فناوری دقایقی خلاصه‌ای آثار پژوهشی خود را ارائه کردند. در انتهای جلسه اعضای محترم هیات مدیره صندوق بازنشستگی کشوری آقایان هاشمی و ناجی ضمن تقدیر از فعالیت‌های پژوهشی در صندوق بازنشستگی به نفرات برگزیده لوح و تندیس افتخار اهدا کردند.
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳
09:59
منبع: موسسه راهبردهای بازنشستگی صبا
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید